paneta fa'aogaina mea e fa'aogaina ai uigaPe a fa'atusatusa i le fa'aogaina o mea e fa'aogaina ai le paneta ma le felauaiga fa'amaumau, o le felauaiga o mea fa'atosina e tele uiga fa'apitoa:

1) Laʻititi laʻititi, mama mama, faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma lapoʻa faʻasalalau tele.

Ona o lona fa'aogaina talafeagai o pa'aga fa'alava i totonu, o le fausaga e fai si fa'atusatusa.I le taimi lava e tasi, talu ai ona o le tele o ana paneta e faʻasoa le uta i le ogatotonu o le uili e fausia ai se vaeluaga o le mana, ina ia maua ai e mea taʻitasi se uta itiiti, o lea e mafai ai ona laʻititi laʻititi.E le gata i lea, o le tele o le faʻaogaina o le masini faʻapipiʻi totonu lava ia o loʻo faʻaaogaina atoatoa i le fausaga, ma o lona faʻataʻitaʻiga pito i fafo e faʻaititia atili, e laʻititi i le lapopoa ma le mama i le mamafa, ma le faʻaogaina o le eletise e faʻaleleia ai le gafatia.E tusa ai ma tusitusiga talafeagai, i lalo o le uta tutusa o le faʻasalalauga, o le fua i fafo ma le mamafa o le faʻaogaina o le paneta e tusa ma le 1/2 i le 1/5 o le faʻaogaina o mea masani.

2) Fa'aofi ma fa'aulufale fa'atasi.

Ona o ona uiga faʻavae, e mafai e le faʻaogaina o le paneta ona iloa le faʻaogaina o le coaxial ma le gaioiga, o lona uiga, o le faʻaulu ma le faʻaogaina o loʻo i luga o le axis tutusa, ina ia le suia e le eletise le tulaga o le malosiaga, lea. e fesoasoani i le faʻaitiitia o le avanoa o loʻo nofoia e le faiga atoa.

3) E faigofie ona iloa le suiga o le saoasaoa o le voluma laiti.

Talu ai e tolu vaega faavae o le paneta, e pei o le la, le mea i totonu, ma le paneta, afai e mau se tasi o ia mea, e fuafua le saoasaoa, o lona uiga, o le seti tutusa o nofoaafi, ma tolu eseese. fua faatatau saoasaoa e mafai ona ausia e aunoa ma le faaopoopo atu o isi gears.

4) maualuga le felauaiga lelei.

Ona o le faʻatusa o le fausaga o le eletise o le paneta, o lona uiga, o loʻo i ai le tele o uili paneta e tufatufaina tutusa, ina ia mafai ai e le gaioiga faʻaalia o loʻo galue i luga o le uili tutotonu ma le tauaveina o le mea taamilo e mafai ona faapaleni le tasi i le isi, lea e aoga e faʻaleleia ai le lelei felauaiga.I le tulaga o le faʻatulagaina talafeagai ma talafeagai, o lona aoga aoga e mafai ona oʻo atu i le 0.97 ~ 0.99.

5) O le faʻasalalauga faʻasalalauga e tele.

O le tuʻufaʻatasia ma le faʻaleagaina o le gaioiga e mafai ona iloa.O le a lava le umi e filifilia lelei ai le ituaiga o mea e fa'aogaina ai le paneta ma le faiga o nifo e fetaui, e mafai ona maua se fua faatatau tele o felauaiga i nai mea e fa'aititia, ma e mafai ona fa'amautu le fausaga e tusa lava pe tele le fa'asologa o le felauaiga.Le lelei o le mamafa mama ma le laʻititi laʻititi.

6) Smoothing gaioioiga, te'i malosi ma teteʻe teteʻe.

Ona o le faʻaaogaina o le tele o paneta faʻatasi ma le fausaga tutusa, lea e tufatufa tutusa i le ogatotonu o le uili, o le malosi o le inertial o le paneta ma le paneta e mafai ona faapaleni le tasi ma le isi.Malosi ma faatuatuaina.

I se upu, o le faʻaogaina o le paneta o loʻo i ai uiga o le laʻititi laʻititi, laʻititi laʻititi, tele saoasaoa fua faatatau, tele faʻasalalau torque ma maualuga le lelei.I le faaopoopo atu i mea taua o loʻo i luga, e iai foʻi faʻafitauli o loʻo i lalo i le faagasologa o talosaga.

1) O le fausaga e sili atu ona faigata.

Pe a fa'atusatusa i le fa'aogaina o mea fa'apipi'i, e sili atu ona lavelave le fa'aogaina o mea fa'apipi'i o le paneta, ma fa'aopoopoina le fa'aulu o le paneta, mea fa'a paneta, pa'u uili o le paneta, fa'ameamea o le paneta ma isi vaega.

2) Manaoga faʻafefe maualuga o le vevela.

Ona o le laʻititi laʻititi ma le laʻititi o le vevela eria, e manaʻomia le mamanu talafeagai o le faʻafefe o le vevela e aloese ai mai le vevela o le suauʻu.I le taimi lava e tasi, ona o le suiga o le paneta feʻaveaʻi poʻo le suiga o le mea i totonu, ona o le malosi o le centrifugal, o le suauʻu gaʻo e faigofie ona fai se mama suauʻu i le itu faʻataʻamilomilo, ina ia avea le ogatotonu O le faʻaitiitia o le lubricating suauu o le la gear o le a aafia ai le lubrication o le la, ma faaopoopo le tele lubricating suauu o le a faateleina ai le suauʻu gau gau, o lea o se feteenaiga.Lubrication talafeagai e aunoa ma le tele o gau gau.

3) Tau maualuga.

Talu ai e sili atu ona faigata le faʻaogaina o le faʻaogaina o le paneta, e tele vaega ma vaega, ma e faigata foi le faʻapotopotoga, o lona tau e maualuga.Aemaise lava le mama i totonu, ona o uiga faʻatulagaina o le mama i totonu, e le mafai ona faʻaogaina le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai le faʻaogaina o mea faʻaoga maualuga ma isi faiga e masani ona faʻaaogaina i fafo cylindrical gears.O se mea fa'aoga helical i totonu.O le faʻaogaina o le faʻapipiʻiina o le helical e manaʻomia ai se taʻiala taʻiala faʻapitoa poʻo se CNC gear shaper, ma o le lelei e fai si maualalo.O meafaigaluega ma meafaigaluega faʻafaigaluega i le amataga o le tosoina o nifo poʻo le liliu o nifo e matua maualuga lava, ma o le tau e sili atu le maualuga nai lo le masani o mea faʻaoga cylindrical fafo.

4) NVH e faigata.Ona o uiga o le mama i totonu, e le mafai ona faʻamaeʻaina le nifo o le mea e ala i le olo ma isi faiga e ausia ai se maualuga maualuga, ma e le mafai foi ona faʻaleleia le nifo o le mea e ala i le mea faʻaoga, o lea. e le mafai ona ausia e le fa'aogaina o mea e sili atu le lelei.E sili atu le faigata ona faʻaleleia lona tulaga NVH.

Aotelega: Ona o le faʻatulagaina o uiga o le paneta faʻaogaina masini, e iai ona lava lelei ma faʻaletonu.E leai se mea e atoatoa i le lalolagi.O mea uma e lua itu.E fa'apea fo'i mo mea fa'aoga paneta.O le faʻaaogaina i le malosi fou e faʻavae foi i luga o ona lelei ma le le lelei.Po'o manaoga fa'apitoa o le oloa e fa'aaoga atoatoa ai ona lelei, faia se paleni i le va o ona lelei ma le le lelei, ma aumai le tau i le ta'avale ma tagata fa'atau.


Taimi meli: Me-05-2022