Tele vaega oo mea fou e fa'aitiitia ai le malosimamea tau taavalee mana'omia e le poloketi le fana peening pe a uma ona olo mea, lea o le a fa'aleagaina ai le lelei o le nifo, ma e afaina ai le fa'atinoga o le NVH o le faiga.O lenei pepa o lo'o su'esu'eina ai le talatala o nifo o tulaga eseese o le fa'apa'iina o fana ma vaega 'ese'ese a'o lumana'i ma ina ua uma le fa'apaina o fana.O fa'ai'uga o lo'o fa'aalia ai le fa'atupuina o le fana o le a fa'atuputeleina ai le ga'a o luga o nifo, lea e a'afia i uiga o vaega, fa'asologa o le faiga o le fana ma isi mea;I lalo o tulaga o lo'o i ai nei fa'agasologa o le gaosiga, o le maualuga o le gaogao o luga o nifo pe a uma le fa'apaina o le fana e 3.1 taimi a'o le'i fanaina le fana.O lo'o fa'atalanoaina le a'afiaga o le talatala o nifo i le fa'atinoga o le NVH, ma o lo'o fa'ata'atia fo'i faiga e fa'aleleia atili ai le talatala pe a uma le fa'ai'uga.

I lalo o le talaaga o loʻo i luga, o lenei pepa o loʻo talanoaina mai itu e tolu:

A'afiaga ole fa'agasologa ole fa'apa'iina o fana ile maaa o luga ole nifo;

O le fa'atuputeleina o le fa'amataina o le fana i luga o nifo i luga o nifo i lalo o tulaga o lo'o i ai nei le gaosiga o gaosiga;

A'afiaga o le fa'atuputeleina o le talatala o nifo i luga o le fa'atinoga o le NVH ma faiga e fa'aleleia atili ai le talatala pe a uma le pu'e.

O le fa'a'aiina o le fana e fa'atatau i le fa'agasologa lea e taia ai e le tele o tama'i ta'avale e maualuga le ma'a'a ma le saosaoa o lo'o taia i luga o vaega.I lalo o le maualuga-saosaoa aafiaga o le projectile, o le a maua ai le pito i luga o le vaega lua ma deformation palasitika o le a tupu.O fa'alapotopotoga o lo'o fa'ata'amilo i lua o le a tete'e atu i lenei fa'aletonu ma fa'atupuina ai le fa'amamafa fa'amalosi.O le fa'afefeteina o le tele o lua o le a fausia ai se toniga o totoe o le compressive stress layer i luga o le pito i luga o le vaega, ma faʻaleleia atili ai le malosi vaivai o le vaega.E tusa ai ma le auala e maua ai le saoasaoa maualuga e ala i le fana, e masani lava ona vaevaeina le fana i totonu o le ea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le centrifugal fana, e pei ona faʻaalia i le Ata 1.

O le fa'apupulaina o le ea fa'apipi'i e mana'omia le ea fa'amalosi e fa'afefe ai le fana mai le fana;Centrifugal shot blasting e fa'aaoga ai se afi e fa'aoso ai le impeller e taamilo i se saoasaoa maualuga e togi ai le fana.O fa'asologa autu o le fa'aogaina o le fana e aofia ai le malosi o le saturation, fa'apipi'i ma le fana fa'apipi'i o mea fa'apitoa (meafaitino, lapoa, foliga, ma'a'a).O le malosi o le saturation o se fa'ailoga e fa'ailoa ai le malosi o le fana, lea e fa'aalia i le maualuga o le arc (fa'ata'ita'iga o le tikeri o le punou o le vaega ole su'ega Almen pe a uma le fana);O le fua o le ufiufi e fa'atatau i le fua faatatau o le vaega o lo'o ufiufi e le lua pe a uma ona va'ai le fana i le aofa'i atoa o le vaega o lo'o tata'i;E masani ona fa'aaogaina fa'asalalauga fa'apipi'i e aofia ai le tipiina o le uaea u'amea, lafo u'amea fana, sima fana, ipu tioata, ma isi. Le tele, foliga ma le ma'a'a o fana peening ala fa'asalalau e eseese togi.Ole fa'asologa lautele o mana'oga mo le fa'aliliuina o vaega o mea e fa'aogaina o lo'o fa'aalia ile Siata 1.

talatala1

O le vaega o le su'ega o le mea e fa'aogaina ai le 1/6 o se galuega fa'apipi'i.O le fausaga o mea e faʻaalia i le Ata 2. A maeʻa ona olo, o le microstructure luga o nifo o le Vasega 2, o le maaa o luga o le 710HV30, ma o le loloto o le faʻamaʻaʻaina lelei o le 0.65mm, i totonu o manaʻoga faʻapitoa.O le talatala o nifo a'o le'i viliina o lo'o fa'aalia i le Laulau 3, ma o lo'o fa'aalia le sa'o atoatoa o nifo i le Fuafuaga 4. E mafai ona iloa lelei le talatala o le nifo a'o le'i pu'eina le fana, ma e lamolemole le pupuni o nifo.

Fuafuaga suʻega ma faʻataʻitaʻiga o suʻega

O lo'o fa'aogaina le masini fa'apipi'i ea fa'apipi'i i le su'ega.Ona o tulaga o suʻega, e le mafai ona faʻamaonia le aʻafiaga o le fana peening medium properties (meafaitino, lapoa, maʻaʻa).O le mea lea, o meatotino o le fana peening medium e tumau i le suʻega.E na'o le a'afiaga o le malosi o le saturation ma le ufiufi i luga o le nifo e talatala pe a uma le fana e fa'amaonia.Va'ai le Laulau 2 mo le polokalame su'ega.O le faʻatonuga faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga o suʻega o loʻo taua i lalo: tusi le saturation curve (Ata 3) e ala i le Almen coupon suʻega e fuafua ai le saturation point, ina ia lokaina le mamafa o le ea faʻapipiʻi, tafe uʻamea, saosaoa feʻaveaʻi pusi, mamao mamao mai vaega. ma isi mea e fa'atatau i meafaigaluega.

 talatala2

i'uga o su'ega

O fa'amaumauga o le talatala o nifo i le mae'a ai o le viliina o le fana o lo'o fa'aalia i le Laulau 3, ma o le sa'o atoatoa o nifo o lo'o fa'aalia i le Siata 4. E mafai ona va'aia i lalo o tulaga e fa fana, e fa'atupula'ia le talatala o nifo ma o'o ai i le pupuni o nifo. convex ina ua uma le fana peening.O le fua faatatau o le talatala pe a uma ona sasaa i le talatala aʻo leʻi sasaina e faʻaaogaina e faʻaalia ai le faʻalauteleina o le talatala (Laulau 3).E mafai ona va'aia e ese le fa'alauteleina o le talatala i lalo o tulaga fa'agasologa e fa.

talatala3

Su'esu'eina o le Fa'ateleina o le Fa'aliga o le Fofo e ala i le Va'ai

O fa'ai'uga o su'ega i le Vaega 3 o lo'o fa'aalia ai e fa'atupula'ia le talatala o luga o nifo i ni tikeri eseese pe a uma le fa'apa'iina o le fana i faiga eseese.Ina ia mafai ona malamalama atoatoa i le faʻalauteleina o le fana i luga o nifo ma faʻateleina le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga, 5 mea, 5 ituaiga ma 44 vaega i le aofaʻi, na filifilia e siaki le gaogao aʻo leʻi maeʻa ma le maeʻa o le fana peening i lalo o tulaga o le gaosiga o le pu. faiga peening.Va'ai i le Laulau 5 mo fa'amatalaga fa'aletino ma vaila'au ma fa'amatalaga fa'agaioiga o fa'ata'iina o vaega na siaki pe a uma ona olo mea fa'aoga.O le talatala ma faʻamatalaga faʻalautele o luma ma tua o nifo o loʻo faʻaalia i le Ata 4. O le Ata 4 o loʻo faʻaalia ai o le tele o le talatala o nifo aʻo leʻi vaʻaiina e Rz1.6 μm-Rz4.3 μm; ua fa'atupula'ia le talatala, ma o le tufa'aga o le Rz2.3 μm-Rz6.7 μm; O le maualuga o le talatala e mafai ona fa'ateleina i le 3.1 taimi a'o le'i fanaina le fana.

Fa'aaafiaina o mea o le talatala o luga o nifo pe a uma le pu'eina

E mafai ona iloa mai le mataupu faavae o le fana peening o le maaa maualuga ma le maualuga-saosaoa fesiitai fana e tuua ai ni lua e le mafaitaulia i luga o le vaega i luga, lea o le puna o totoe o le mamafa compressive.I le taimi lava e tasi, o nei lua o loʻo fusifusia e faʻateleina le gaʻo o luga.O uiga o vaega a'o le'i o'o i le fana ma le fa'asologa o le fa'agasologa o le fana o le a a'afia ai le gaogao pe a mae'a le fana, e pei ona lisiina i le Siata 6. I le Vaega 3 o lenei pepa, i lalo o le fa'agasologa o tulaga, o le gaogao o luga o nifo pe a uma le fana e fa'atuputeleina i le tikeri eseese.I lenei su'ega, e lua ni fesuiaiga, e pei o, mua'i fana roughness ma fa'asologa o faiga (saturation malosi po'o le ufiufi), lea e le mafai ona sa'o le fa'atatauina o le sootaga i le va o le peening roughness post fana ma vaega ta'itasi e a'afia ai.I le taimi nei, ua faia e le toʻatele o tagata atamamai suʻesuʻega i lenei mea, ma tuʻuina atu i luma se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le gaogao o luga pe a maeʻa le fana e faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga elemene, lea e faʻaaogaina e vaʻai ai le taua o le gaogao tutusa o faiga eseese o fana.

Faʻavae i luga o le poto masani ma suʻesuʻega a isi tagata atamamai, o le faʻaogaina o auala o mea eseese e mafai ona faʻamaonia e pei ona faʻaalia i le Laulau 6. E mafai ona vaʻaia o le gaogao pe a maeʻa le fana e matua aʻafia i le tele o mea, o mea taua foi ia. a'afia ai le fa'amalosi fa'amalosi o totoe.Ina ia faʻaitiitia le talatala pe a uma le fana peening i luga o le nofoaga o le faʻamautinoaina o le toega o le mamafa o le compressive, e manaʻomia le tele o suʻega faʻagasologa e faʻaauau pea le faʻaogaina o le tuʻufaʻatasiga.

talatala4

A'afiaga ole mata ole nifo ile fa'atinoga ole NVH ole faiga

O vaega o mea fa'aoga o lo'o i totonu o le fa'aogaina o le fa'aogaina, ma o le gaogao o nifo o le a a'afia ai a latou fa'atinoga o le NVH.O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai i lalo o le uta tutusa ma le saoasaoa, o le tele o le gaogao o luga, o le tele o le vibration ma le pisapisao o le faiga;A faʻateleina le uta ma le saoasaoa, o le vibration ma le pisa e sili atu ona manino.

I tausaga talu ai nei, o poloketi o le faʻaitiitia o le malosi fou ua faʻateleina vave, ma faʻaalia ai le atinaʻeina o le saoasaoa maualuga ma le tele o le malosi.I le taimi nei, o le maualuga maualuga o la tatou faʻaitiitia le malosi fou o le 354N · m, ma le maualuga o le saoasaoa o le 16000r / min, lea o le a faʻateleina i le sili atu i le 20000r / min i le lumanaʻi.I lalo o ia tulaga faigaluega, e tatau ona mafaufauina le aafiaga o le faateleina o le gaogao o luga o nifo i le faatinoga o le NVH o le faiga.

Faiga fa'alelei mo le talatala o luga o nifo pe'a uma le pu'eina o fana

E mafai ona fa'aleleia atili le fa'afeso'ota'i le malosi vaivai o luga o nifo ma le malosi vaivai o le a'a nifo.Afai o lenei faiga e tatau ona faʻaaogaina ona o mafuaʻaga malosi i le faʻasologa o le mamanu, ina ia mafai ona tuʻuina atu le iloiloga i le faʻatinoga o le NVH o le faiga, o le gaogao o le nifo faʻaoga pe a maeʻa le fana e mafai ona faʻaleleia mai itu nei:

a.Fa'alelei le fa'agasologa o le fa'aogaina o le fana, ma fa'atonutonu le fa'ateleina o le talatala o luga o nifo pe a mae'a le fana i luga o le nofoaga e fa'amautinoa ai le fa'amama fa'amalosi o totoe.O lenei mea e manaʻomia ai le tele o suʻega faʻagasologa, ma e le malosi le faʻaogaina o le gaioiga.

e.Ua fa'aaogaina le faiga fa'apipi'i fa'apipi'i, o lona uiga, a mae'a le malosi masani fa'apipi'i, fa'aopoopo le isi fana.O le fa'atuputeleina o le malosi o le fa'agasologa o fana e masani lava ona la'ititi.O le ituaiga ma le tele o mea fana e mafai ona fetuutuunai, e pei o le ceramic shot, ipu tioata poʻo le uaea uʻamea tipi tipi ma le laʻititi laʻititi.

i.A mae'a le fa'aiina o fana, ona fa'aopoopoina lea o faiga e pei o le fa'aiila o luga o nifo ma le fa'amalo fua.

I totonu o lenei pepa, e su'esu'eina le talatala o luga o nifo o tulaga eseese o le fa'apa'iina o fana ma vaega 'ese'ese a'o le'i mae'a ma pe a mae'a fo'i, ma o fa'ai'uga nei e fa'atatau i tusitusiga:

◆ fana peening o le a faateleina ai le roughness luga o nifo, lea e aafia i uiga o vaega aʻo leʻi fana peening, fana peening faagasologa taʻiala ma isi mea taua, ma o nei mea taua foi o mea autu e aafia ai le mamafa compressive totoe;

◆ I lalo o tulaga o lo'o i ai nei le gaosiga o le gaosiga, o le maualuga o le gaogao o luga o nifo pe a mae'a le fana e 3.1 taimi a'o le'i fanaina;

◆ O le faʻateleina o le gaogao o nifo o le a faʻateleina ai le vibration ma le pisa o le tino.O le tele o le torque ma le saoasaoa, o le sili atu ona manino le faateleina o le vibration ma le pisapisao;

◆ E mafai ona faʻaleleia le gaogao o luga o nifo pe a maeʻa le fanaina e ala i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻagasologa o le fana, le faʻapipiʻiina o le fana, faʻaopoopoina le faʻamalosi poʻo le saʻolotoga pe a uma le fana, ma isi. e tusa ma le 1.5 taimi.


Taimi meli: Nov-04-2022